Општина Нова Црња ће већ четврту годину заредом имати представника на највећем регионалном музичком такмичењу деце и младих „Србија у ритму Европе“, а на јесен у телевизијском преносу младе девојке из ове општине представљаће Малту.

Давид Макивић, директор “Ритма Европе“ каже да је Нова Црња већ искусан учесник овог великог такмичења:

–Имамо изузетну вишегодишњу сарадњу са Општином Нова Црња. Ове године представљаће Малту и надметаће се уз још 23 града и општине из наше земље. Кроз невладин сектор позитиван ефекат сарадње је присутан и верујемо да ће се у том смислу она и наставити – рекао је Макивић.

Овогодишњи тим Нове Црње на такмичењу „Србија у ритму Европе“ чиниће шест младих девојака од којих ће 4 плесати а две певати. Тамара Звекић, ученица трећег разреда Средње школе „Ђура Јакшић“ има част и прилику да већ трећи пут представља своју општину:

–Задовољство ми је што и ове године учествујем. Прошле године смо због епидемиолошке ситуације само снимали спотове, док је претпрошле године био уживо телевизијски пренос. Нека буде трећа срећа и да ове године победимо – каже Тамара.

Осим Тамаре, на такмичењу ће певати и студенткиња Природно-математичког факултета у Новом Саду, Анђела Стојчић, док ће Кристина Дошлов, Марина Станковић, Маја Ремић и Јелена Манојловић плесати.

Све учеснике у наредном периоду очекују припреме за такмичење које ће у септембру прености ТВ Прва.

Извор: Pallas Radio