Данас је у Кикинди одржана редовна седница Скупштине Регионалног центра за друштвено-економски развој Банат из Зрењанина, којом је председавао градоначелник Кикинде Никола Лукач. Седници су присуствовали градоначелник Зрењанина, представници општина Нова Црња, Житиште и Сечањ, као и представници Регионалне привредне коморе Зрењанин, а тема је била припрема и реализација нових пројеката.

Ирена Живковић директорица Регионалног центра за друштвено-економски развој Банат подсећа да је у претходном периоду ова развојна институција, кроз пројекте који су финансирани кроз фондове Европске уније, привукла близу 4 милиона евра:
–Намера нам је да у наредном периоду урадимо исто, у току су израде планова развоја локалних самоуправа у које ћемо унети нове пројекте. Верујем да ће наредни период бити и берићетнији, јер Кикинда и Зрењанин имају јако добру сарадњу, што сигурно доноси бољитак и нове резултате – казала је Живковић.

Драган Даничић, заменик председника општине Нова Црња истиче да је Регионални центар за друштвено-економски развој Банат веома значај партнер општине, када је у питању писање пројеката и добијање средстава за реализацију прекограничних пројеката:
–Имамо и јако добро сарадњу са градовима Кикинда и Зрењанин и надамо се да ћемо у наредном периоду заједнички успешно реализовати пројекте, како је то било и до сада. Имали смо у протеклом периоду неколико одличних пројеката, пре свега „Циклодом“ и Офталмолошки центар у Српској Црњи, за који смо сазнали да је био један од најбоље оцењених пројеката у Европи.