Република Србија
Аутономна Покрајина Војводина
Општина Нова Црња
Општинска управа
Одељење за привреду и локални економски развој
Број:III-02-501-0009/21-3
Дана: 01.07.2021.године
НОВА ЦРЊА

ПРЕДМЕТ: Обавештење о донетом решењу о потреби процене утицаја и одређивању                      обима и садржаја студије о процени утицаја на животну средину.

Носилац Пројекта ,,А1 Србија” д.о.о. Београд, ул. Милутина Миланковића бр.1ж, се обратио овом органу захтевом бр.07-2/21-I од 07.06. 2021. године, за одлучивање о потреби процене утицаја на животну средину Пројекта радио-базне станице на локацији ,,NS1477 ZR_Srpska_Crnja_Centar”, мреже јавних мобилних телекомуникација, који се планира на катастарској парцели бр.2603/1 КО Српска Црња , ул. Партизанска бр.91-Млин.

Увидом у достављену документацију уз захтев и по спроведеном поступку разматрања захтева овај орган је узимајући у обзир: Закон о процени утицаја на животну средину (,,Службени гласник РС”, бр. 135/04 и 36/09), Правилник о садржини Студије о процени утицаја на животну средину (,,Службени гласник РС”, бр.69/05), Уредбу о утврђивању Листе пројеката за које је обавезна процена утицаја и Листе пројеката за које се може захтевати процена утицаја на животну средину (“ Службени гласник РС”, бр.114/08) и специфичности пројекта и локације, утврдио да је за поменути Пројекат потребна процена утицаја, као превентивна мера заштите животне средине, заснована на изради Студије и спровођењу консултација уз учешће јавности и анализи алтернативних мера, са циљем да се прикупе подаци и предвиде штетни утицаји пројекта на живот и здравље људи, флору и фауну, земљиште, воду,ваздух,као и да се утврде и предложе мере којима се штетни утицаји могу спречити, смањити или отклонити, како прописује члан 2. став 1. тачка 5. Закона о процени утицаја на животну средину (“ Службени гласник РС “, бр. 135/04 и 36/09).

Увид у донето решење може се извршити у просторији Одељења за привреду и локални економски развој општинске управе општине Нова Црња ул. ЈНА бр.110, у времену од 10-13 часова у канцеларији бр.5.

Обавештење се објављује на основу чл. 10. и 29. Закона о процени утицаја на животну средину (“Службени гласник РС”, бр. 135/04 и 36/09).

Против овог решења носилац пројекта може изјавити жалбу у року од 15 дана од дана пријема овог решења, а заинтересована јавност у року од 15 дана од дана објављивања обавештења о донетом решењу у средствима јавног информисања, Покрајинском секретаријату за урбанизам и заштиту животне средине, Нови сад, ул. Булевар Михајла Пупина бр.16, у складу са одредбом члана 151. Закона о општем управном поступку (“Службени гласник РС” бр.18/16 и 95/18-аутентично тумачење). Жалба се предаје непосредно писмено или усмено на записник или се шаље препоручено путем поште и таксира са 480,00 динара по Закону о републичким административним таксама .

Одељење за привреду и локални економски развој

Бранислав Дамјанов                     

 

Решење о процени утицаја радио-базне станице Млин преузми овде