РЕПУБЛИКА СРБИЈА
АП ВОЈВОДИНА
ОПШТИНА НОВА ЦРЊА
Општинска управа Нова Црња
Број:III-01-101-10/23
Дана: 27.01.2023. године

Датум оглашавања: 27.01.2023. године

Датум истека рока за пријављивање: 13.02.2023. године

 

На основу члана 4. и 94. Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе („Службени гласник Републике Србије“ бр.21/2016, 113/2017 – др.закон, 95/2018 и 114/21),  члана 12. Уредбе о спровођењу интерног и јавног конкурса за попуњавање радних места у аутономним покрајинама  и јединицама локалне самоуправе („Службени гласник Републике Србије“бр. 95/16 и 12/22) и члана 15. Правилника о организацији и систематизацији радних места у општинској управи општине Нова Црња („Службени лист општине Нова Црња“ бр.23/22,),  Општинска управа општине Нова Црња оглашава:

ЈАВНИ  КОНКУРС ЗА ПОПУЊАВАЊЕ ИЗВРШИЛАЧКИХ РАДНИХ МЕСТА  И РАДНОГ МЕСТА НАМЕШТЕНИКА

I  Орган у коме се радна места попуњавају:

Општинска управа општине Нова Црња, у Новој Црњи, ул. ЈНА 110

II Радна места које се попуњавају:

1.Радно место под редним бројем  8. Послови јавних набавки и јавно-приватног партнерства у оквиру Одељења за финансије и буџет Општинске управе општине Нова Црња, систематизовано Правилником о организацији и систематизацији радних места у Општинској управи општине  Нова Црња број I-06-39/22-1 („Службени лист општине Нова Црња“ број 23/22).

Звање: саветник

Опис послова и радних задатака: Координира са осталим службама у поступку планирања јавних набавки, припрема писане одлуке и решења за покретање поступка јавне набавке, припрема део потребне конкурсне документације, предузима све радње предвиђене Законом о јавним набавкама које су предвиђене за службеника јавних набавки, обавља послове везане за све објаве на порталу и јавним гласилима, сарађује са Управом за јавне набавке, води и прати поступке приликом улагања Захтева за заштиту права понуђача, сачињава извештај и другу потребну документацију за одређену јавну набавку, води потребну евиденцију о свакој извршеној јавној набавци, а све у складу са законом и подзаконским актима предвиђеним за поступке јавних набавки, пружа стручну помоћ корисницима буџета у поступцима у којима су они наручиоци, обавља послове у вези са применом Закона о јавно-приватном партнерству и концесијама, као и друге послове који по својој природи спадају у делокруг овог радног места или му буду одређени од стране Начелника општинске управе или непосредног руководиоца.

Услови: стечено високо образовање из научне области правних наука или економских наука на основним академским студијама у обиму од најмање 240 ЕСПБ, мастер академским студијама, мастер струковним студијама, специјалистичким академским студијама, специјалистичким струковним студијама, односно на основним студијама у трајању од најмање четири године или специјалистичким студијама на факултету, положен државни стручни испит, најмање три година радног искуства у струци, лиценца за јавне набавке, познавање рада на рачунару (MS Office пакет и интернет), као и потребне компетенције за обављање послова радног места.

Стручна оспособљеност, знања и вештине које се проверавају у изборном поступку: познавање одредби Законa о јавним набавкама („Службени гласник РС“ број 91/19) Законa о јавно-приватном партнерству и концесијама („Службени гласник РС“ број 88/11, 15/16 и 104/16) и Законa о општем управном поступку („Службени гласник РС“ број 18/16, 95/18 и 2/23), вештина комуникације-усмено.

2.Радно место под редним бројем 10. Послови наплате и контроле локалних јавних прихода у оквиру Одељења за финансије и буџет Општинске управе општине Нова Црња, систематизовано Правилником о организацији и систематизацији радних места у Општинској управи општине  Нова Црња број I-06-39/22-1 („Службени лист општине Нова Црња“ број 23/22)

Звање:саветник

Опис послова и радних задатака: Израђује планове редовне и принудне наплате; учествује у припреми методолошког упутства којим се прописују процедуре наплате локалних јавних прихода; припрема и шаље опомену о врсти и износу локалних јавних прихода доспелих за наплату; предлаже руководиоцу одељења предмет принудне наплате; доноси решење о принудној наплати; у складу са законом и општима актима општине врши увећање пореског дуга на дан почетка принудне наплате; спроводи принудну наплату локалних јавних прихода на новчаним средствима пореског обвезника и заради, односно накнади зараде, односно пензији; установљава привремене мере обезбеђења пореског потраживања у принудној наплати; припрема аката о прекиду и обустави поступка принудне наплате; води поступак по захтевима за одлагање плаћања пореског дуга и захтевима за отпис пореског потраживања по основу застарелости; пријављује потраживања по основу јавних прихода у поступку стечаја; даје обавештења и пружа стручну помоћ пореским обвезницима; за свој рад одговара руководиоцу одељења и начелнику Општинске управе, обавља и друге послове који по својој природи спадају у делокруг рада овог радног места или му буду одређени од стране Начелника општинске управе или непосредног руководиоца.

Услови: стечено високо образовање из научне области економске науке на основним академским студијама у обиму од најмање 240 ЕСПБ бодова, мастер академским студијама,

мастер струковним студијама, специјалистичким академским студијама, специјалистичким

струковним студијама, односно на основним студијама у трајању од најмање четири године

или специјалистичким студијама на факултету и најмање три године радног искуства у струци, положен државни стручни испит и познавање рада на рачунару (MS Office пакет и интернет), као и потребне компетенције за обављање послова радног места.

Стручна оспособљеност, знања и вештине које се проверавају у изборном поступку:  познавање одредби Закона о порезима на имовину(„Службени гласник РС“ број 26/01, „Сл. лист СРЈ“, бр. 42/02-одлука СУС и „Сл. гласник РС“ бр. 80/02, 80/02-др. закон, 135/04, 61/07, 5/09, 101/10, 24/11, 78/11, 57/12-одлука УС, 47/13, 68/14-др. закон, 95/18, 99/18-одлук УС, 86/19, 144/20 и 118/21), Закона о пореском поступку и пореској администрацији („Сл. галсник РС“, бр. 80/02, 84/02, 23/03, 70/03, 55/04, 61/05, 85/05-др. закон, 62/06-др. закон, 63/06, 61/07, 20/09, 72/09-др. закон, 53/10, 101/11, 2/12, 93/12, 47/13, 108/13, 68/14, 105/14, 91/15-аутетнтично тумачење, 112/15, 15/16, 108/16, 30/18, 95/18, 86/19, 144/20, 96/21 и 138/22),  Закон о опште управном постпку(„Службени гласник РС“ број 18/16, 95/18 и 2/23), вештина комуникације-усмено.

3.Радно  место под редним бројем 11. Послови возача моторног возила у оквиру Одељења за општу управу заједничке послове и јавне службе Општинске управе општине Нова Црња, систематизовано Правилником о организацији и систематизацији радних места у Општинској управи општине  Нова Црња број I-06-39/22-1 („Службени лист општине Нова Црња“ број 23/22)

Звање: намештеник IV врста радних места

Опис послова и радних задатака: Обавља превоз моторним возилом по издатом налогу

Председника општине, Заменика председника општине, Председника скупштине општине, Начелника општинске управе, као и службеника и намештеника Општинске управе, а по потреби и свих других лица; исписује путне налоге, води евиденцију о пређеној километражи као и евиденцију о укупном утрошку горива за сваки аутомобил појединачно на месечном нивоу, одговоран је за вршење техничког прегледа возила у прописаном року, стара се о уредном одржавању и исправности моторних возила и у вези са тим предлаже и предузима одређене мере,обавља и друге послове који по својој природи спадају у делокруг овог радног места или му буду одређени од стране Начелника општинске управе или непосредног руководиоца.

Услови: Стечено средње образовање у четворогодишњем трајању, односно IV степен стручне спреме или стечено специјалистичко образовање, возачка дозвола за управљање моторним возилом „Б“ категорије и најмање 3 године радног искуства на истим пословима.

Стручна оспособљеност, знања и вештине које се проверавају у изборном поступку:  вештина комуникације-усмено.

III  Место рада:

Нова Црња, ул. ЈНА 110.

IV Услови за запослење

Да је пунолетан држављанин Републике Србије, да има прописано образовање, да испуњава остале услове прописане законом, другим прописом и актом о систематизацији радних места, да није правоснажно осуђиван на безусловну казну затвора од најмање шест месеци и да му раније није престајао радни однос у државном органу, односно органу аутономне покрајине или јединицама локалне самоуправе због теже повреде дужности из радног односа.

V  Рок за подношење пријаве на интерни конкурс је 15 дана од дана оглашавања обавештења о јавном конкурсу у дневним новинама „Дневник“ и у новинама „Magyarszo“. Рок почиње да тече од 27.01.2023. године и истиче 13.02.2023. године.

VI Докази који се прилажу уз пријаву на јавни конкурс

  • Биографија кандидата са подацима о контакту
  • Оригинал или оверена фотокопија уверења о држављанству Републике Србије (не старије од шест месеци)
  • Оверена фотокопија дипломе којом се потврђује стручна спрема;
  • Оригинал или оверена фотокопија доказа о стеченом образовању у складу са условима радног места за које се подноси пријава (потврде, решења и други акти из којих се доказује на којим пословима, са којом стручном спремом и у којем периоду је стечено радно искуство);
  • Оригинал или оверена фотокопија уверење о положеном државном стручном испиту
  • Оригинал или оверена фотокопија уверење да кандидат није правоснажно осуђиван на безусловну казну затвора од најмање шест месеци (извод из казнене евиденције надлежне Полицијске управе издат након објављивања конкурса)
  • Изјаву дату под материјалном и кривичном одговорношћу да кандидату раније није престајао радни однос у државном органу, односно органу аутономне покрајине или јединице локалне самоуправе, због теже повреде дужности из радног односа

VII  Провера оспособљености, знања и вештина кандидата у изборном поступку

Са кандидатом чије су пријаве благовремене, допуштене, разумљиве, потпуне и уз које су приложени сви потребни докази и који испуњавају услове за рад на оглашеном радном месту, назначене вештине и знања биће проверене у просторијама Општинске управе општине Нова Црња, ЈНА 110. О датуму спровођења изборног поступка кандидати ће бити обавештени телефонским путем, путем електронске поште или поште, на бројеве и адресе које су навели у пријави.

VIII Лице које је задужено за давање обавештења о јавном конкурсу:

 Kлара Салма руководилац одењења за финансије и буџет, контакт телефон: 023/815-030

IX Aдреса на коју се подноси пријава за јавни конкурс:

Општинска управа општине Нова Црња, 23218 Нова Црња, ул. ЈНА 110, са назнаком: „за јавни конкурс за попуњавање извршилачких радних места и радног места намештеника“ у Општинској управи општине Нова Црња“.

X Јавни конкурс ће бити објављен на web страници Општине Нова Црња:

www. novacrnja. rs

XI Јавни конкурс спроводи Конкурсна комисија именована од стране начелника Општинске управе Нова Црња.

Напомене:

Сходно чл. 72. и 73. Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе пробни рад је обавезан за сва лица која нису засновала радни однос у органу аутономне покрајине, јединице локалне самоуправе или државном органу у трајању од шест месеци. Службенику који не задовољи на пробном раду престаје радни однос.

Сходно чл. 47. Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе у радни однос на неодређено време може да се прими лице које нема положен државни стручни испит, али је дужно да га положи у року од шест месеци од дана заснивања радног односа, сагласно чл. 131. истог закона.

Неблаговремене, недопуштене, неразумљиве или непотпуне пријаве кандидата и пријаве уз које кандидати нису приложили све потребне доказе, конкурсна комисија одбацује закључком.

                                                          ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ НОВА ЦРЊА