Министар Кркобабић је данас одржао радни састанак са председницима свих месних заједница и руководством општине Нова Црња, како би заједнички сагледали и размотрили потребе и чули сугестије сељана ове општине као и актуелне и планиране програме Министарства за бригу о селу.
Председник општине Владимир Бракус изјавио да општина Нова Црња, као  свака општина у Србији, има одређене проблеме да обезбеди све што је потребно својим месним заједницама, али да су узели активно учешће у досадашњим програмима овог Министарства „Првих 10 захтева за бесповратна средства за сеоску кућу са окућницом су решена позитвно, а конкурисали смо и за минибус за превоз сеоског становништва, као и за доделу средстава за одржавање манифестације „Михољски сусрети села“. Улажемо и средства из општинског буџета и верујемо да наши мештани већ осећају бољитак”
На територији Средњобанатског округа до сада је из програма финансијске подршке задругама, који још увек спроводи Министарство за бригу о селу, издвојено 70 милиона динара .

Кркобабић је у селу Српска Црња у Кући Ђуре Јакшића раније данас отворио и међународни фестивал уметности Литера Арс који се одржава на више локација у Војводини и на коме учествују писци, кантаутори, музичари, сликари, глумци и књижевни преводиоци из земље и иностранства. Овакви догађаји представљају допринос култуном животу сеоских средина и оживљавању села у целини.

У посети Новој Црњи данас је боравио и академик Драган Шкорић, председник Академијског одбора за село САНУ и агроекономиста Милан Простран, члан Националног тима за препород села Србије и члан комисије за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом.
„Заједно са Министарством за бригу о селу радимо на програмима за побољшање живота и повратку Србије у српска села. Предлагаћемо и, дубоко верујем, и реализовати најразличитије програме из области остваривања егзистенције до културе на селу, јер без културе нема ни живота“-  изјавио је академик Шкорић.

Извор: Министарство за бригу о селу