Na osnovu člana 14. stav 1. i člana 15. i 21. Zakona o jedinstvenom biračkom spisaku („Sl. glasnik RS, br.104/09 i 99/11) i tač. 9 i 10. Upustva za sprovođenje Zakona o jedinstvenom biračkom spisku („Službeni glasnik RS“, br.15/12 i 88/18) i Odluke o raspisivanju republičkog referenduma radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije          ( „Službeni gkasnik RS“ br. 115/21), Opštinska uprava Opštine Nova Crnja, 

IZLAŽE NA UVID

DEO JEDINSTVENOG BIRAČKOG SPISKA ZA PODRUČJE

OPŠTINE NOVA CRNjA

           Deo jedinstvenog biračkog spiska za teritoriju opštine Nova Crnja  izložen je u sedištu Opštinske uprave opštine Nova Crnja, kancelarija br.2, prizemlje , ulica JNA broj 110.
            Uvid u deo Jedinstvenog biračkog spiska vrši se putem računarske opreme unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana u cilju provere da li je građanin upisan u birački spisak i da si su upisani podaci tačni.
             Zahtev za promene u delu JBS građani sa prebivalištem, odnosno interno raseljena lica sa boravištem na teritoriji opštine Nova Crnja mogu podneti Opštinskoj upravi Nova Crnja od 8,00 do 14,00 časova  svakog radnog dana najkasnije do dana zaključenja biračkog spiska 31.12.2021.godine.
             Nakon zaključenja biračkog spiska, pa sve do 72 časa pre dana održavanja republičkog referenduma radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije, upis birača u birački spisak vrši Ministrastvo nadležno za poslove uprave. Zahtev za promene u biračkom spisku može se podneti neposredno nadležnom Ministrastvu ili Opštinskoj upravi.
              Građani mogu od raspisivanja republičkog referenduma radi potvrđivanja Akta o promeni Ustava Republike Srbije do najkasnije pet dana pre dana zaključenja biračkog spiska 25.12.2021. godine podneti zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima glasati po mestu boravišta na teritoriji opštine Nova Crnja (izabrano mesto glasanja). Ovaj podatak ne može se menjati do okončanja izbornog postupka.
            Posebno se pozivaju građani sa prebivalištem na teritoriji opštine Nova Crnja, koji će do 16.01.2022. godine steći punoletstvo, samim tim i biračko pravo, da izvrše uvid u birački spisak i po potrebi zahtevaju neophodne promene u biračkom spisku uz potrebne dokaze.
           U  postupku vršenja uvida u birački spisak lice ovlašćeno za ažuriranje biračkog spiska, lice za pružanje tehničke podrške opštinske uprave dužni su da postupaju u skladu sa zakonom kojim se uređuje zaštita podataka o ličnosti.
           Uvid  u jedinstveni birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave www.mduls.gov.rs/registri/jedinstveni-biracki-spisak, unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana.

Republika Srbija
Autonomna Pokrajina Vojvodina
Opština Nova Crnja
Opštinska uprava Nova Crnja
Broj: III-01-208-18/21
Dana: 01.12.2021.godine

                                                                                    NAČELNIK OPŠTINSKE UPRAVE
                                                                                                          VANjA RAVIĆ

Kompletan dokument možete preuzeti ovde
Kompletan dokument na mađarskom jeziku preuzeti ovde