13. sednica Skupštine opštine Nova Crnja održana je 05. oktobra 2021. godine. Dnevni red jednoglasno je usvojen i na ovoj sednici donete su sledeće odluke:

1. Odluka o izmeni Odluke o pristupanju izradi plana razvoja opštine Nova Crnja za period od 2021 - 2028.godine.

2. Odluka o pristupanju postupka davanja u zakup neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini Opštine Nova Crnja radi obavljanja poljoprivredne - ratarske proizvodnje. 3. Program otuđenja i davanja u zakup građevinskog zemljišta u javnoj svojini na teritoriji opštine Nova Crnja za 2021.godinu

4. Odluka o utvrđivanju zakupnine za korišćenje stambenih zgrada, stanova ,poslovnih prostorija, poslovnih objekata i garaža u javnoj svojini.

5. Odluka o izradi izmena i dopuna plana generalne regulacije naselja Srpska Crnja sa Mišljenjem Komisije za planove i Odlukom o nepristupanju izradi strateške procene uticaja izmena i dopuna plana generalne regulacije naselja Srpska Crnja na životnu sredinu.

6. Odluka o donošenju plana detaljne regulacije koridora dva jednosistemska 110 kV dalekovoda od PRP vetroparka „Bašaid“ do 110 kV dalekovoda broj 1143/2 TS Nova Crnja – TS Kikinda 2

7. Rešenje o razrešenju i imenovanju članova školskog odbora srednje škole „Đura Jakšić“ Srpska Crnja.

8. Odluka o oduzimanju prava korišćenja Mesne zajednice Srpska Crnja i ustanovljavanju prava korišćenja u korist Turističke organizacije opštine Nova Crnja na objektu u javnoj svojini opštine Nova Crnja.